Artikler

Tjeneste

Der er en pris at betale, Ole Madsen

Matt 20.22
Men Jesus svarede og sagde: "I vide ikke, hvad I bede om. Kunne I drikke den Kalk, som jeg skal drikke?" De sige til ham: "Det kunne vi."

Jesus taler her om den ultimative pris Han måttte betale for at gå til korset, Han måtte betale med sit liv.

På samme måde er der en pris for hver især af os, en pris som vi skal betale for at gå den vej Gud har beredt for os.

Vi læser i Markus 10.42-45 følgende:

Mark 10
42 Og Jesus kaldte dem til sig og siger til dem: "I vide, at de, der gælde for Folkenes Fyrster; herske over dem, og de store iblandt dem bruge Myndighed over dem. 43 Men således er det ikke iblandt eder; men den, som vil blive stor iblandt eder, skal være eders Tjener; 44 og den, som vil blive den første af eder, skal være alles Tjener; 45 thi også Menneskesønnen er ikke kommen for at lade sig tjene, men for at tjene og give sit Liv til en Genløsning for mange."

Prisen for dem der vil være store, er, at de skal være vores tjener; dem der vil være først skal være alles tjener. 1948 oversættelsen siger ”alles træl”, tjener, og træl, det ene ser ud til at være lokalt (iblandt eder), men det andet syntes at være mere globalt (alles tjener). Alles træl.

Der er forskel på prisen vi hverisær betaler, men som der står, ”men den, som vil blive store”, ”og den, som vil være den første…..”, altså Jesus stiller spørgsmålet til os, hvem vil have den ypperste plads som tjener eller træl?

Det er et ekko af Esajas 6.8, Gud råber, men vil høre, hvem vil tage imod? Men vær forvisset om dette, der er en pris at betale, og tro mig, Gud vil i ny og næ prøve os af om vi virkelig mener det vi har taget imod at leve efter.

Een ting er sikkert, Gud vil gøre dig til et fejeskarn hvis du vælger at følge ham på denne vej. Tjener/træl vejen er prøvelsernes og øretævenes holdeplads.

Du vil blive knust, men trøst dig, som modgangen, så også trøsten og velsignelserne. Gud lader dig ikke i stikken, Han vil være med dig hele vejen, om blot du holder ud., Så hold ud. Trøstens Gud skal velsigne, bevare, og lade al Hans godhed gå forbi dig (2 Mosebog 33:18).

Layout: O Madsen Media, Grafik, Peter Hvidtved Larsen