Artikler

Tilgivelse

Tilgiv jeres fjender
Af Ole Madsen

Matthæus 5:44
Men jeg siger eder: Elsker eders Fjender, velsigner dem, som forbande eder, gører dem godt, som hade eder, og beder for dem, som krænke eder og forfølge eder,

Min historie med manglende tilgivelse, helhjertet, har varet 20 år, det som fik snebolden til at rulle var en persons gøren og laden imod mig, det er lige maget hvad, men det har kostet mig 20 år.

Som årene har gået har jeg oplevet flere vilde ting gjort imod mig.

De senere år har jeg ikke tænkt så meget over det, men op til det har det været meget svært ikke at tænke "øje for øje", og der har været et gradvist forløb i det hele.

Men på min 52 års fødselsdag holdt min ynglings prædikant Bayless Conley en prædiken der hed "how to get unstuck", og det satte virkelig nogle ting i gang.

Dagen efter, eller efterfølgende nat, gjorde Jesus noget i mig så jeg så at det nok gik lidt lige op, kvantitativt måske var deres større end de ting jeg havde gjort, men kvalitativt gik det vist lige op.

Synd er synd, uanset hvor mange, og hvis Jesus kunne tilgive mig, så var det egentligt også ok hvis Han ville tilgive dem deres synder.

Men jeg er Jesus evigt taknemmelig at Han bragte mig dertil, at jeg endelig kunne give slip på de ting der var gjort imod mig, og som måske også er nøglen til at jeg kan komme videre.

Til alle mine fjender, til alle der har gjort mig uret, jeg tilgiver jer, i skylder mig ikke noget, jeg vil ikke forlange i skal gøre det godt igen, jeg forlanger intet af jer.

Der er så dog en velsignelse i vente, nemlig, at alt hvad æderen har ædt vil Gud give igen, og tak og lov for det.

Og en anden ting, hvis Gud har behag ens liv, vil han gøre selv hans fjender til venner.

Evigt tak og ære være Gud. Amen.

Layout: O Madsen Media, Grafik, Peter Hvidtved Larsen