Artikler

Hyrde tjenesten

Som en hyrde redder af løvens gab

Amos 3:12
Så siger Herren: Som en Hyrde redder af Løvens Gab to Skinneben eller en Ørelap, således skal Israels Børn, som bor i Samaria, reddes med Lejets Bolster og Bænkens Hynde.

Vi har et vidunderligt billede fra Davids liv, hvor han fortæller om at han reddede hans faders får fra løver og bjørne, ja vi ser mange ting. Bla hyrdens brutale hårdhed imod sig selv, som sætter eget liv i fare for at redde blot eet får fra at blive dræbt.

Men vi ser også at hyrden ikke er en man skal træde over fødderne, for den stav der kan bruges imod fjender, kan lige så nemt bruges imod et fjendtligt sindet får der bare vil stange.

Men det er ikke disse ting jeg vil påpege her, men dette, at hyrden redder får af løvens gab.

Det element jeg ønsker her at bringe frem er dette, at der ikke er nogen omkostning er der er for dyr, eller en opgave for vanskelig, uden at hyrden er villig til at gå i krig for dette ene får, som er i vanskeligheder, og har villighed til at sætte sig selv til side, og udsætte sig selv for fare for at redde hans herres får.

Tænker vi i menigheds sammenhæng, så har hyrden ikke råd eller lov til at lade sine følelser blannde sig i om det nu skal gøres noget eller ikke, hyrden har ikke lov til at sige, "det umulige får....", for nu skal jeg sige dig en ting, får er vanskelige, altså er den mulighed udelukket, både i naturen, og menneskeligt set er de også lidt vanskelige af og til. Iøvrigt, se lige på dit eget forkrøblede hjerte.

En af årsagerne at hyrden ikke er givet den mulighed ikke at redde fåret er den, at ejeren af fåret har betalt en pris for det, og, at ejeren elsker alle sine får, måske en verdslig ejer af får ikke har det samme forhold som hyrden har til fårene, men set i bibelsk perspektiv, så elsker Jesus alle Hans får, ja, Han er både ejer og hyrde, så du har ikke som hyrde lov at gøre med din Herres får som du selv vil, beklager, hvis det får dør, så har du bare at kunne fremvise sår og skrammer, ja blodtab og været i fare for dit eget liv, ellers er det ude med dig, så er du bare en lejesvend siger Jesus.

Så du som er kaldet til hyrde tjenesten, vær hyrde, giv dit liv for fårene, billedet fra David som jeg brugte gælder dig.

Layout: O Madsen Media, Grafik, Peter Hvidtved Larsen