Andagter

Oswald Chambers
Alt for ham

December 11

INDIVIDUALITET
“Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv.” (Matt. 16,24)

Individualitet er skallen omkring det personlige liv. Individualiteten har spidse albuer, den adskiller og isolerer. Den er et karaktertræk hos barnet, og det er godt. Men hvis vi forveksler individualitet med det personlige liv, vil vi blive ved at være isoleret.

Gud har skabt individualiteten som en skal, et naturligt dække, til beskyttelse af det personlige liv; men individualiteten må bort, for at det personlige liv kan komme frem og blive bragt ind i fællesskab med Gud. Individualitet efterligner personlighed, som begær efterligner kærlighed. Guds hensigt var at menneskets natur skulle tilhøre ham. Individualiteten nedværdiger menneskenaturen ved at beholde den for sig selv.

Individualitetens kendetegn er uafhængighed og selvhævdelse.

Det er individualitetens stadige selvsikkerhed, der hindrer vores åndelige liv mere end noget andet. Hvis du siger: “Jeg kan ikke tro,” er det, fordi individualiteten står i vejen; individualitet kan aldrig tro. Personlighed kan ikke lade være at tro.

Læg mærke til dig selv, når Guds Ånd arbejder med dig. Han driver dig ud til kanten af din individualitet, og du må enten sige: “Det kan jeg ikke,” eller overgive dig, bryde ud af individualitetens skal og lade det personlige liv komme frem. Helligånden snævrer det hver gang ind til en enkelt ting (jf. Matt. 5,23-24). Det i dig, som ikke vil forlige sig med din broder, er din individualitet.

Gud ønsker at gøre dig til ét med sig selv, men det kan han ikke, medmindre du er villig til at opgive din ret til dig selv. “Han skal fornægte sig selv” - fornægt din uafhængige ret til dig selv, så får det virkelige liv mulighed for at vokse.
 
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)


Hvordan bliver man en kristen?

Ønsker du at få Gud ind i dit liv, så kom ind på "Hvordan bliver man en kristen?" siden


Link til mig

Podcast


 
         
     
 
Forside    Andagter    Shop    Hvordan bliver man en kristen ?    Jesus    Links