Andagter

Oswald Chambers
Alt for ham

December 7

ANGER ER EN GUDS GAVE
“For bedrøvelse efter Guds vilje virker omvendelse til frelse.” (2. Kor. 7,10)

Overbevisning om synd er noget af det sjældneste, der nogensinde rammer et menneske. Det er tærskelen til en forståelse af Gud. Jesus Kristus sagde, at når Helligånden kom, ville han overbevise om synd, og når Helligånden vækker et menneskes samvittighed og leder ham ind i Guds nærhed, er det ikke hans forhold til andre mennesker, der nager ham, men hans forhold til Gud: “Mod dig alene har jeg syndet, og har gjort, hvad der er ondt i dine øjne.” (Sl. 51,6). Overbevisning om synd, tilgivelsens under og hellighed er sådan sammenvævet, at det kun er et tilgivet menneske, der er et helligt menneske; han beviser, at han er tilgivet ved at han ved Guds nåde er modsat af, hvad han før var. Angeren fører altid et menneske dertil, hvor han erkender: “Jeg har syndet.” Det sikreste tegn på, at Gud arbejder med ham, er, når han siger det og mener det. Alt andet er bare fortrydelse over at have kludret, en følge af at være skuffet over sig selv.

Indgangen til Guds rige er gennem angerens nagende smerter, som skærer dybt ind i menneskets respektable godhed; derpå begynder Helligånden, der fremkalder disse nagende smerter, at danne Guds Søn i det menneskes liv. Det nye liv viser sig i bevidst anger og ubevidst hellighed, aldrig omvendt.

Kristendommens klippegrund er anger. Strengt taget kan et menneske ikke angre, når han selv vil; anger er en Guds gave. De gamle puritanere plejede at bede om “tårernes gave.” Hvis du nogensinde glemmer nødvendigheden af anger, er du kommet ud i mørke. Ransag dig selv og se, om du har glemt at blive bedrøvet over dig selv.
 
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)


Hvordan bliver man en kristen?

Ønsker du at få Gud ind i dit liv, så kom ind på "Hvordan bliver man en kristen?" siden


Link til mig

Podcast


 
         
     
 
Forside    Andagter    Shop    Hvordan bliver man en kristen ?    Jesus    Links