Andagter

Oswald Chambers
Alt for ham

Maj 21

GUDDOMMELIG LOGIK
“Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift.” (Matt. 6,33)

Disse ord af Jesus er de mest revolutionære, mennesker nogensinde har hørt. “Søg først Guds rige.”

Selv de mest åndeligt indstillede af os argumenterer lige modsat: “Ja, men jeg skal dog leve; jeg skal tjene så og så mange penge; jeg skal have tøj på kroppen; jeg skal have noget at spise.” Den herskende interesse i vores liv er ikke Guds rige, men hvordan vi kan klare os her i livet.

Jesus vender det hele om: Kom først i det rette forhold til Gud, hold det fast som det eneste, du bekymrer dig om, og vær aldrig bekymret om andre ting.

“I må ikke være bekymrede for jeres liv ...”. Jesus viser os, hvor fuldstændig urimeligt det er fra hans synspunkt at være bekymret for, hvordan man skal få til livets ophold. Jesus siger ikke, at den person, der ikke tænker sig om, er salig, - den person er en tåbe.

Nej, Jesus lærte os, at en discipel må gøre sit forhold til Gud til det altovervejende midtpunkt i sit liv og være omhyggeligt ubekymret angående alt andet i sammenligning dermed. Jesus siger med andre ord: “Gør det ikke til det vigtigste anliggende i jeres liv, hvad I skal spise, og hvad I skal drikke, men vær helt koncentreret om Gud.”

Nogle mennesker er ligeglade med, hvad de spiser og drikker, og de kommer til at lide for det; eller de er ligeglade med, hvad de har på, og de går rundt og ser ud, som de ikke har lov til at se ud; eller de er ligeglade med deres jordiske sager, og Gud kræver dem til ansvar. Jesus siger, at den eneste bekymring i livet skal være at sætte forholdet til Gud først, alt det øvrige kommer i anden række.

Den vanskeligste opgave, Helligånden har fået i forbindelse med at opdrage os i vores kristenliv, er at bringe os i overensstemmelse med, hvad Jesus lærer i disse vers.
 
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)


Hvordan bliver man en kristen?

Ønsker du at få Gud ind i dit liv, så kom ind på "Hvordan bliver man en kristen?" siden


Link til mig

Podcast


 
         
     
 
Forside    Andagter    Shop    Hvordan bliver man en kristen ?    Jesus    Links