Andagter

Oswald Chambers
Alt for ham

Maj 13

VANEN AT HAVE EN GOD SAMVITTIGHED
“En uplettet samvittighed over for Gud og mennesker.” (ApG. 24,16)

Guds befalinger er henvendt til hans Søns liv i os; derfor er hans befalinger svære for den menneskenatur, hvor hans Søn har taget skikkelse. Men så snart vi adlyder dem, bliver de guddommeligt lette.

Samvittigheden er den evne i mig, der knytter sig til det højeste, jeg kender, og siger mig, hvad det højeste, jeg kender, kræver, at jeg skal gøre. Den er sjælens øje, som ser ud enten mod Gud eller mod, hvad den betragter som det højeste, og derfor taler samvittigheden forskelligt hos forskellige mennesker. Hvis jeg er i vane med gang på gang at stille mig selv ansigt til ansigt med Gud, vil min samvittighed altid minde mig om Guds fuldkomne lov og vise mig, hvad jeg bør gøre. Spørgsmålet er om jeg vil adlyde? Jeg må gøre en anstrengelse for at bevare min samvittighed så følsom, at jeg kan vandre uden at vække anstød. Jeg skulle leve i så fuldkommen harmoni med Guds Søn, at min sjæls ånd fornyes i enhver situation, og jeg med det samme fi nder ud af, “hvad der er Guds vilje: det gode, det som behager ham, det fuldkomne.” (Rom. 12,2).

Gud opdrager os helt ned til de mindste detaljer. Er mit øre så skarpt til at opfange Åndens svageste hvisken, at jeg ved, hvad jeg skal gøre? “Vold ikke Guds hellige Ånd sorg.” (Ef. 4,30). Han kommer ikke med tordenrøst; hans stemme er så blid, at det er nemt at overhøre den. Det eneste, der kan bevare samvittigheden følsom overfor ham, er den stadige vane, at være åben overfor Gud i sit indre. Hvis der opstår en indre diskussion: “Hvorfor skulle jeg ikke gøre det?” - må du standse, for så er du kommet på vildspor. Der er ikke noget at diskutere, når samvittigheden taler. Det er på egen risiko, hvis du lader noget få lov at fordunkle dit indre samliv med Gud. Slip det, hvad det så end er, og sørg for at holde dit indre syn klart.
 
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)


Hvordan bliver man en kristen?

Ønsker du at få Gud ind i dit liv, så kom ind på "Hvordan bliver man en kristen?" siden


Link til mig

Podcast


 
         
     
 
Forside    Andagter    Shop    Hvordan bliver man en kristen ?    Jesus    Links