Andagter

Oswald Chambers
Alt for ham

Maj 12

GØR DIG TIL VANE IKKE AT HAVE VANER
“For når alt dette fi ndes og vokser hos jer, kan I aldrig være uden fl id og uden frugt.” (2. Pet. 1,8)

Når vi begynder at danne en vane, er vi bevidst om det. Der er tider, hvor vi er os bevidst, at vi er mere dydige eller tålmodige eller gudfrygtige, men det er kun en overgang; hvis vi standser der, bliver vi nogle knejsende farisæere. Det rigtige at gøre med vaner er at lade dem fortabe sig i Guds liv, indtil de er så indøvet, at de slet ikke er bevidst mere. I vores åndelige liv henfalder vi gang på gang til selvransagelse, fordi der er nogle egenskaber, vi endnu ikke har føjet til. I sidste ende vil forholdet dog blive uhyre ligetil.

Måske din gud er din lille kristelige vane at bede til faste tider, eller at læse i Bibelen. Læg mærke til, hvordan din himmelske Far vil forstyrre de tidspunkter, hvis du begynder at tilbede dine vaner i stedet for det, som de skulle være udtryk for, - “Jeg kan ikke gøre det lige nu, jeg er ved at bede, det er min stille stund med Gud.” Nej, det er din stille stund med din vane. Der er stadig en egenskab, som mangler hos dig. Erkend din mangel, og søg så efter anledninger til at øve dig på det område.

Kærlighed betyder, at der ikke er nogen synlig vane. Du er nået dertil, hvor vanen er væk, og du gør tingene ubevidst, fordi du har øvet dig. Hvis du er bevidst om din hellighed, er der visse ting, du bilder dig ind, at du ikke kan gøre, visse forhold, hvor du ikke kan være ganske ligetil; det betyder, at der stadig er noget at føje til. Det eneste overnaturlige liv er det liv, som Jesus levede, og han følte sig hjemme sammen med Gud, hvor som helst. Er der noget sted, hvor du ikke føler dig hjemme med Gud? Lad Gud trænge igennem på det område, indtil du gør det, og dit liv bliver så enkelt som et barns.
 
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)


Hvordan bliver man en kristen?

Ønsker du at få Gud ind i dit liv, så kom ind på "Hvordan bliver man en kristen?" siden


Link til mig

Podcast


 
         
     
 
Forside    Andagter    Shop    Hvordan bliver man en kristen ?    Jesus    Links