Andagter

Oswald Chambers
Alt for ham

Maj 9

RÆK UD EFTER MERE
“Uden syner vil folk smide deres hæmninger.” (Ordsp. 29,18 RV)

Der er forskel på et ideal og et syn. Et ideal har ingen indre drivkraft; det har et syn.

De, der hengiver sig til idealer, gør sjældent noget. Et menneskes opfattelse af guddommelighed kan bruges til at retfærdiggøre, at han bevidst forsømmer sine pligter. Jonas regnede med, at fordi Gud var retfærdig og nådig, skulle det nok gå alt sammen. Jeg kan måske have en rigtig opfattelse af Gud, og så kan det netop være årsagen til, at jeg ikke gør min pligt.

Men hvor der er tale om et syn, er der også et liv i retfærdighed, fordi synet giver indre drivkraft.

Idealer kan dysse os i søvn og styrte os i undergang. Gør åndelig status og se, om du kun har idealer, eller om du har et syn. Vi må række ud efter mere, end vi har grebet.

“Uden syner...” Når vi først taber Gud af syne, begynder vi at blive ansvarsløse, vi kaster visse hæmninger af os, vi river os løs fra bønnen, vi river os løs fra synet af Gud i små ting og begynder at handle på eget initiativ. Hvis vi lever fra hånden i munden og gør ting på eget initiativ uden at vente, at Gud skal være med, er vi på vej nedad, vi har mistet synet.

Er vores indstilling i dag en indstilling der udspringer fra vores syn af Gud? Venter vi, at Gud skal gøre større ting, end han nogensinde har gjort? Er der friskhed og kraft i vores åndelige udsyn?
 
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)


Hvordan bliver man en kristen?

Ønsker du at få Gud ind i dit liv, så kom ind på "Hvordan bliver man en kristen?" siden


Link til mig

Podcast


 
         
     
 
Forside    Andagter    Shop    Hvordan bliver man en kristen ?    Jesus    Links